Întrebări frecvente

Ce metoda se utilizează la cursuri?

Ne concentrăm pe dezvoltarea integrală a fiecărui cursant, iar la baza activităților desfășurate la cursuri stă metoda comunicativă. Această metodă presupune un proces de învățare deschis, cu forme diferite de lucru, orientat spre interesele cursanților. Copilul se afla în centrul activității de predare, creându-și propriile dialoguri, prezentări, proiecte.

 

În cât timp pot ajunge elevii la nivel conversațional?

Procesul de învățare a unei limbi străine este condiționat de cunoașterea aprofundată a limbii materne. Ceea ce un copil nu poate exprima sau înțelege încă în limba maternă, nu va putea reda nici în limba străină studiată. Copiii pot înțelege structuri lingvistice și sensuri ale cuvintelor contextual, învățând intuitiv, exact ca în limba maternă.  Este important ca parinții să înțeleagă ca procesul de învățare a limbii germane trebuie să fie cât mai natural și atractiv pentru cei mici. Adulții nu trebuie sa exercite presiune aspura copiiilor. Cu cât vor intra mai des în contact cu limba germană și cu cât există mai multă consecvență, cu atât mai repede va crește capacitatea lor de a se exprima în limba germană.

 

De la ce vârstă înscrieți copiii la curs?

Centrul iQWeLt acceptă copiii, începând cu vârsta de trei ani, în măsura în care aceștia au deprinderi de a lucra în grup: știu sa utilizeze instrumentele de colorat, se pot exprima clar în limba română, pot petrece cu ușurință o oră fără părinți sau alte persoane însoțitoare și se pot concentra asupra activităților desfășurate.

 

Pot participa parinții/persoane terțe la curs?

În afara cursurilor deschise, la care parinții participă, fiind invitați de profesor, accesul în sălile de curs este strict interzis. Pe parcursul cursurilor, parinții sunt rugați să aștepte în sala de așteptare.
 

Se respectă vacanțele școlare?

Centrul iQWeLT respectă vacanțele generale acordate tuturor elevilor și zilele libere legale prin Constituție.