noutăți

Fit für die (UM)Welt

Atelier de comunicare în limba germană

vineri, 11 martie 2016

Studiul limbilor străine nu este cu adevărat eficient decât dacă sesiunile de gramatică și vocabular alternează cu sesiunie de ascultare și vorbire. Motivul este simplu - creierul uman are nevoie de repetiție și modele perceptive - vizuale și auditive - pentru a întipări structurie lexicale ale unei alte limbi, iar conversația este cel mai simplu și firesc mod de a învăța o limbă străină, cu toate specificitățile ei - pronunție, intonație, topică, interpretare. Realitatea este că nu trăim într-o țară germanofonă, iar limba germană sună uneori străin chiar și celor care o studiază. Pentru a compensa lipsa germanei din viața de zi cu zi și pentru a-i ajuta pe cursanți să exerseze limba germană în contexte stimulative și creative, Centrul iQWeLT vine cu o propunere nouă, dedicată cursanților cu experiență la germană și curiozitate neîngrădită.  

Fit für die (UM)Welt - Atelier de comunicare în limba germană

Nivel de limbă: A2 - B1

Vârstă: 12 - 14 ani

Întâlniri: 29.03., 12.04., 19.04., 10.05., 24.05., 07.06.2016

Ora: 16.30 – 18.00

Preț: 50 lei / atelier sau 300 lei / modul

* Reducere de 15% la achitarea integrală a modulului (255 lei / modul) - ofertă valabilă până pe 25 martie 2016

Fiecare întâlnire are ca scop descoperirea mediului înconjurător, a lumii în care trăim și adaptarea noastră la schimbările tehnologiei, ale naturii și ale societății. Limba germană va fi instrumentul cu ajutorul căruia vom crea proiecte, vom cerceta și vom avea sesiuni de dezbateri, prin care vom găsi soluții pentru o viață mai bună.

Acest mesaj este destinat copiilor, deoarece ei trebuie sa fie cei captivați și dornici să învețe, și de aceea l-am redactat în limba germană:

Wie lange braucht die Erde, um sich einmal um sich selbst zu drehen? Was ist eigentlich Bionik? Was ist das Problem, das ein Umdenken notwendig macht? Von der Natur lernen? Was machen wir heute in unserer Freizeit alles mit Wasser? Wieviel Wasser verbrauchen wir täglich? In der Europäischen Wassercharta steht: „Wasser hat keine Grenzen.“ Was ist damit gemeint? Was ist “Geocaching”? Was macht unsere Schule (nicht) richtig? Worauf müssen wir unsere Schule aufmerksam machen? Welche Verbesserungsvorschläge könnten wir für unser Wohngebiet finden? Im Kurs werden wir die Antworten auf diese Fragen finden!

Vă rugăm să confirmați participarea până vineri, 25.03.2016 : [email protected] / 021 426 4237