noutăți

Das ewig Weibliche: Texte, Spiele und Gespräche rund ums Thema Frauen

Eternul Feminin: Atelier de conversație în limba germană

luni, 18 februarie 2019 | atelier , germana , creativitate , comunicare , 8 martie

La început de martie, îi invităm pe cei mai avansați dintre cursanții iQWeLT la un atelier de conversație în limba germană cu tentă literară: discuții, jocuri și diverse activități practice în echipă, pentru a sărbători împreună luna femeilor, Monat der Frauen <3

Te vom provoca la o discuție lejeră despre cărțile noastre preferate - scrise de femei sau care spun povești impresionante despre femei, despre modelele noastre feminine și importanța lor în viața noastră. Vom schimba impresii și opinii și, în același timp, ne vom exersa abilitățile de conversație în limba germană. 


Alexandra, una dintre cele mai faine profe de germană de la iQWeLT, a pregătit o serie de jocuri de cunoaștere, amuzante și pline de informații interesante despre femei celebre din diferite epoci sau domenii de activitate, precum și câteva activități practice, de grup, centrate pe fragmente din opere literare, cu suport video sau scris, care vor pune în mișcare motorașele conversației în limba germană pentru toți participanții. 

Atelierul se adresează cursanților iQWeLT din grupele de liceu și adulți, dar și persoanelor din afara centrului interesate de o oportunitate de conversație în limba germană. Nivelul recomandat de limba germană pentru elevii de liceu este B1.2 și B2.1, respectiv A2 în cazul adulților. 


Achizițiile lingvistice și exprimarea creativă se vor petrece pe nesimțite, până când toată lumea se va întreba când au trecut cele două ore de atelier. Vă spunem însă că avem niște obiective foarte clare:

  • creșterea nivelului de fluență conversațională în limba germană
  • exersarea și extinderea vocabularului activ de limbă germană
  •  îmbunătățirea pronunției corecte în limba germană
  • creșterea încrederii în sine în comunicarea orală în limba germană
  • reducerea diferențelor dintre nivelul de limbă germană vorbită și scrisă


Detalii:

Data: miercuri, 6 martie 2019 

Durata: 2 ore,  18:30 – 20:00

Număr de participanți: min. 5 – max. 15 persoane

Nivel recomandat de limba germană: liceeni - B1.2 și B2.1; adulți – min. A2

Adresa: Centrul iQWeLT, Calea Moșilor 127, et. 1, ap. 1


Participarea la atelier este gratuită, iar înscrierile se vor face în limita locurilor disponibile printr-un telefon la 0770 857 734, până cel târziu luni, 4 martie.


PS: Fetele & doamnele care vin la atelier vor pleca și cu un cadou surpriză din partea centrului iQWeLT :D