noutăți

Deutsch Labor: Fasching bei iQWeLT

Laboratorul de germană: Carnaval la Centrul iQWeLT

miercuri, 18 ianuarie 2017 | atelier , eveniment , jocuri , limba germana

În februarie, Deutsch Labor se îmbracă în haine de sărbătoare. Carnavalul sau Fasching-ul se numără printre cele mai vechi tradiții germane - obiceiuri și practici ce îmbină vechile rigori religioase și activitățile sociale din ce în ce mai moderne, constituind un liant puternic și plin de semnificație pentru comunitățile germane.

Având la bază sărbătoarea religioasă Mardi Gras - corespondenta catolică și reformată a Lăsatei Secului din religia ortodoxă, Fasching-ul sașilor este sărbătoarea care încheie simbolic iarna și deschide postul Paștelui. De-a lungul secolelor, tradiția costumelor a plecat de la credința populară că hainele și măștile „urâte” de carnaval vor speria iarna și o vor face să părăsească meleagurile comunităților germane. Mai târziu, costumele și măștile au devenit din ce în ce mai creative și mai frumoase, iar carnavalul a devenit o ocazie de petrecere și sărbătoare, ultima zi în care oamenii puteau consuma alimente „de dulce” până la Sărbătoarea Paștelui, aflată la 40 zile distanță.

Fasching bei iQWeLT

Când?             17 feb. 2017, 19:00 - 20:30

Unde?             Centrul iQWeLT  (adresă: Calea Moșilor 127, et. 1, sector 2, București)

Cine?               Copii cu vârste între 5-12 ani, cu nivel de limbă germană (minim nivel începători - capabili să descrie obiectele de                            vestimentație, culori, activități). 

Cum?               Îmbrăcați de carnaval - costume cât mai colorate și mai creative, care să aibă și o poveste . Copii vor fi antrenați în                            activități distractive, dar și educative - circuite cu jocuri, ștafete, cântece și multe alte provocări, oferindu-le un prilej                            amuzant și energic pentru a exersa limba germană la nivel conversațional

Înscrierile sunt deschise atât pentru cursanții iQWeLT, cât și pentru alți copii care studiază limba germană și doresc să participe la carnaval. 

Data limită a înscrierilor: 16 feb. 2017

Taxă de participare: 30 lei / copil 

Locuri disponibile: max. 30 participanți (înscrieri în ordinea rezervărilor)

Înscrieri și informații: [email protected] / 031 426 4237