noutăți

Psihoeducația la iQWeLT

miercuri, 13 august 2014

Care este legătura dintre psihoeducație și iQWeLT? De ce scriem aici despre educație și psihologie?

Psihoeducația nu este ca o carte de bucate și nici ca un dicționar. Ea nu ne spune cât zahăr sau piper să adăugăm atunci când îi explicăm copilului ce are de făcut, cum e indicat să se comporte, să vorbească sau atunci când îi răspundem la eternele “de ce”-uri. Însă din fericire ea este un bun ghid, o hartă pe care dacă reușim să o adaptăm la situațiile proprii ne dă indicațiile potrivite.

O mică bucățică din harta părinților este și centrul iQWeLT. Aici s-a adunat o echipă de specialiști cu inimi mari pentru copii, dornici să le demonstreze că învățarea limbii germane (dar și orice alt tip de învățare) este un proces plăcut și chiar ușor dacă e abordat adecvat vârstei și intereselor celor mici.

Astfel, având ca model niște profesori pasionați și intuitivi, copiii nu învață doar limba germană, ci primesc o porție de educație la pachet. Atât cunoștințele cât și intuiția îi ajută pe profesori să cunoască copilul, să-i descopere pasiunile, dar și lucrurile care nu îi plac. Folosindu-se de aceste informații, profesorul abordează copilul într-o manieră plăcută, se apropie de el, crează o relație. Toate acestea duc la o mai bună învățare, la dezvoltarea abilităților sociale, a celor emoționale.

Tot acest proces necesită timp, dăruire, înțelegere, însă merită din plin. Rezultatul este un copil fericit și sănătos psihic, și cine nu își dorește un astfel de copil?

Pentru că psihoeducația este un proces longitudinal și amplu, centrul iQWeLT își propune ca pe lângă orele de predare a limbii germane să integreze și alte tipuri de ateliere. În acest fel celor mici li se va da ocazia să se dezvolte global, să simtă gustul unor domenii încă necunoscute lor, să li se trezească dorința de autocunoaștere și să interacționeze plăcut cu cei din jurul lor.

Totodată, credem că pentru niște copii fericiți avem nevoie de părinți cel puțin la fel fericiți; fericiți și informați. Cum pentru partea de fericire nu ne putem face responsabili, domeniul nostru fiind lumea copiilor, punem la cale un șir de articole care sperăm să fie utile în descoperirea a “funcționarii” copilului.