noutăți

Regulamentul de înscrieri - an școlar 2018-2019

miercuri, 25 iulie 2018 | copii , limba germana , cursuri , calendar

PERIOADA DE ÎNSCRIERI

22 august – 7 septembrie 2018

Programul de înscriere:

 • Preșcolari: 22 – 24 august 2018
 • Școlari: 27 – 31 august 2018
 • Gimnaziu și liceu: 3 – 7 septembrie 2018


Înscrierile pentru cursurile de limbă germană din cadrul Centrului iQWeLT corespunzătoare anului școlar 2018 – 2019 se vor desfășura după cum urmează:

1. Programare telefonică

Vă rugăm să sunați la recepția centrului cu cel puțin 24h înaintea datei de înscriere pentru a face o programare la consilierea pentru înscriere. Veți avea nevoie de multe informații pentru a lua cea mai bună decizie pentru copilul dumneavoastră și nu dorim să stea nimeni să aștepte, pentru că timpul tuturor este prețios.

2. Consiliere pentru înscriere

Vă așteptăm la centru pentru consiliere și înscriere în ziua și ora stabilită anterior prin telefon. Menționăm că listele de programare sunt concepute pe zile conform capacității noastre de lucru și nu se pot suplimenta.

3. Distribuția locurilor și completarea grupelor

Locurile libere vor fi ocupate în zilele de înscriere în ordinea programării solicitanţilor.

*** Grupa de vârstã cu care lucrãm este 4 ani (împliniţi) – 18 ani.  


Cursanții noi (cu excepția începătorilor) trebuie să susțină un test de plasare la nivel înainte de înscriere. Testarea este gratuită. Testul de plasare la nivel este programat în perioada de înscriere (22 august – 7 septembrie 2018), în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10:00 și de la ora 16:30. O testare de nivel durează aproximativ 50 minute și vizează aptitudinile principale de limba germană (vorbire, scriere, asultare)

Programările pentru testul de plasare se fac telefonic, cu cel puțin 24h înainte de data dorită pentru testare.  Cursanții neprogramați nu vor putea susține testul de plasare.

*** săptămâna 10 – 14 septembrie 2018 este rezervată pentru testări și înscrieri în limita locurilor disponibile în grupele  de studiu, până la completarea numărului maxim de cursanți pe grupă (max. 9 copii)


DOCUMENTE NECESARE

Documentele obligatorii necesare înscrierii la cursurile de germană:

 • Cerere de înscriere completă (se află la recepție sau poate fi trimisă pe e-mail la solicitarea clienților)
 • Copie după cartea de identitate a părintelui / tutorelui legal (format fizic sau digital)
 • Copie după certificatul de naștere al cursantului (format fizic sau digital)

 

Definitivarea înscrierii presupune:

 • Completarea dosarului personal al cursantului (documentele obligatorii)
 • Semnarea contractului și a anexei ce specifică structura anului școlar
 • Achitarea primei tranșe din taxa cursului 
 • Achitarea manualelor


RETRAGEREA DE LA CURS

 • 22 august – 7 septembrie 2018: Restituirea integrală a sumei achitate este posibilă DOAR în perioada de înscriere.
 • 17 septembrie – 21 septembrie 2018: Retragerea de la curs este posibilă în condițiile reținerii unei taxe administrative de 20% din prețul primei tranșe achitate. Retragerea se poate face doar pe baza unei cereri adresate secretariatului.
 • 17 – 28 septembrie 2018 : În cazul în care înscrierea are loc mai târziu de data stabilită, prima tranșă va fi achitată integral.
 • 24 – 28 septembrie 2018: Începând cu a doua săptămână a cursului NU mai este posibilă restituirea taxei, neexistând nicio altă compensaţie, chiar și în condițiile în care cursantul nu a frecventat cursul până în acel moment.

Înscrierile vor continua şi după acestă perioadă, dar numai în limita locurilor disponibile. Cursurile la care nu s-au înscris suficienți cursanți nu se vor putea desfășura decât în condițiile atingerii numărului minim de cursanți:

-          - minim 5 cursanți pentru cursurile care se desfăşoară de luni până vineri

-          - minim 6 cursanţi pentru cursurile care se desfăşoară sâmbăta.

Cursanții din grupele anulate pe baza neîndeplinirii numărului minim de cursanți vor fi distribuiți în alte grupe similare, la alegere și în limita locurilor disponibile.

 

Programul de lucru al centrului în perioada de înscriere: 09:00 – 13:00 și 14:00 – 18.00.