Școala de vară 2014

În perioada 23 iunie 2014 – 18 iulie 2014 a avut loc școala de vară la centrul iQWeLT. Am oferit copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani,atât cu nivel de limbă, cât și cu nivel zero, şansa de a învăţa limba germană prin metode interactive care abordează pe rând elemente de conversaţie, scriere, ascultat, gramatică şi vocabular.

Tematica școlii de vară a acestui an a fost „Märchen in und aus Deutschland”  (povești în și din Germania), iar copiii s-au bucurat să-și reamintească poveștile deja cunoscute.

Pentru că a fost vacanță, am decis să găsim metode și mai distractive decât cele pe care le folosim de fel, pentru a ajuta copiii să învețe limba germană cu drag. Astfel, am rescris poveștile sub formă de benzi desenate, le-am reprodus prin piese de teatru, le-am adăugat propriile idei și ilustrații și am scris propria noastră poveste. Fiecare poveste a avut  niște personaje inedite, create de copii, care au prins viață printr-o istorisire creativă.

Concluzia copiilor după cele două săptămâni de școală de vară a fost că limba germană nu este deloc grea, ba chiar poate fi distractivă!